Klassikern Gran Canaria, ett resmål som funnits med oss länge och som förändrats med åren. Gran Canaria är inte bara sol och bad utan erbjuder också grönskande natur, små pittoreska byar och kulinariska måltider. Gran Canaria har något för alla, familjehotell med barnklubbar, hotell med inriktning på träning, mindre mysiga lägenhetshotell och rena vuxenhotell.
Ett resmål som många av våra återkommande gäster väljer är San Agustin.
Här kan du börja din dag med en promenad längs med den kilometerlånga strandpromenaden eller spela padel med Åke innan du tar en kopp kaffe och läser svenska dagstidningar i Svenska Kyrkans café. Efter att ha tillbringat resten av dagen på stranden kan du njuta av en god middag på Anno Domini eller Piccolo Italia, två trevliga restauranger som ligger i San Agustins shoppingcenter.

Puerto Rico – det solsäkraste resmålet på ön enligt många.
Nere i dalgången finns gott om restauranger, barer och strandcaféer.
På ca 2 kilometers avstånd ligger den fina Amadoresstranden. Hit kan du ta dig med lokalbuss,
taxi eller till fots. Det tar ca 20 min att promenera dit i lugnt tempo.

Missa inte att göra ett besök på den kanariska restaurangen Guantanamo.
Den ligger ca 5-10 min taxiresa bort mot Playa del Cura. Restaurangen ser inte mycket ut från utsidan men jag kan lova att du kommer att vara både mätt och nöjd när du åker därifrån.

Missa inte heller den charmiga lilla fiskebyn Puerto Mogan. Strosa längs gränderna med vitkalkade hus och bougainvillea ner till hamnpromenaden och njut av en kopp kaffe eller något kallt att dricka på någon av restaurangerna. Kommer du hit en fredag kan du även besöka den lokala marknaden.

Gran Canaria har ett utbrett transportnät och det är lätt att ta dig runt med hyrbil eller med lokalbussarna. Oavsett om du bara vill göra en dagsutfärd eller stanna flera dagar rekommenderar jag Las Palmas, en kombination av både storstad och bad.
Börja dagen med att vandra längs den kilometerlånga Canterasstranden, köp en croissant på det lokala bageriet, besök den gamla stadsdelen Vegueta, Santa Catalinaparken, stilla ditt shoppingsug på Las Arenas och avsluta dagen med ett glas vin och lite tapas på någon av de många restaurangerna.
En trevlig köttrestaurang, öns bästa enligt vissa, är Bodegon de Vandama.
Vill du vara aktiv på semestern erbjuds vandringar med underbar utsikt, cykling i bergen, bergsklättring, olika typer av surf, sportfiske, dykning med mera.
Som sagt – Gran Canaria har något för alla😊